Shang-gung gyakorlatsorozat tanfolyam

content_image

A tanfolyam ismertetése

 
Több ezer éves hagyományon alapuló gyakorlatsorozat, amit buddhista szerzetesek gyakoroltak mindennapi életükben. A múlt század végéig nem volt ismeretes, mivel csak tanítóról tanítványra öröklődött. A gyakorlat gyökerét Lou –yang városban őrizte meg Tian- Rui Shen tanítómester.
A gyakorlat hatására meggyógyult a bőrbetegsége, ami a mozgását is korlátozta.
A mester 50 évig gyakorolta megszakítás nélkül a gyakorlat sorozatot és elérte azt a képességét, hogy eszköz nélkül tudott gyógyítani, ami egy magasabb rezgésű energia eredménye.
 
A gyakorlatsorozat alap, közép és felső szintből áll. Mindegyik sorozat 15 alapmozgásból áll, ami magában foglalja a kéz és a láb mozgatását.
Mozgások nagyon egyszerűek, könnyen elsajátíthatóak és rövid időt vesznek igénybe.  15 mozgás 15 percig tart, tehát minden egyes mozgást egy, egy percig kell végezni. A gyakorlat az emberi testben keringő energia keringését egyensúlyba hozza. A kéz, nyitó, záró és  körző mozdulatai a testet körülvevő meridiánokon levő pontokra közvetlenül hatást gyakorolva energia teret képez. A gyógyító energia a belső szervekben egyensúlyt teremtve szabad utat biztosít a khii számára. A mozgássorozat a meridián energia mozgatásán kívül egy finomabb energia
rendszert is működésbe hozza, ezáltal tiszta tudatállapotothoz létre.
 
A két kéz úgy működik mintegy antenna, felveszi az energiát és bejutatja a meridián pontjain keresztül a központi idegrendszerbe és a belső szervekhez. A megmozgatott energia kihajtja a testből a méreganyagokat és szervekben egyensúlyt teremtve a betegséget megelőzőés gyógyító hatást fejt ki. A felszabadult energia az idegsejteket regenerálja és új idegsejteket is, működésbe hozza. Ezért a gyakorlatsorozatmásik neve „Elmét élesítő gyakorlat”. Gondolkodó képességet javítja, és elmét élesíti. Gyerekeknek a tanulást, idegen nyelvtanulást nagymértékben
 növeli. Időseknél erősen javítja a memóriát. A 12 meridián tápláló pontjai a kar és a láb végén helyezkednek el. A vérkeringési és az anyagcsere betegségek ezeknek a pontoknak az elzáródásából erednek. 
A gyakorlat mozdulatai rendkívüli energiát és különleges képességet fejleszt ki. Az érzékszervek működését nagymértékben javítja. A gyakorlatot mindennap ajánlatos végezni legalább egyszer, de ha valaki meg akar gyógyulni valamilyen betegségből, akkor többet is javasolt elvégezni. 
A gyakorlatot 5 éves kor felett bárki elsajátítható. A gyakorlatsorozat leírások, rajzok alapján nem sajátítható el és engedély nélkül nem oktatható tovább. 
Tanfolyamok egy naposak.